Bosanka Sutka Selimović Albarawy evakuirana iz Gaze: Mislili smo da nećemo preživjeti, bilo je užasno

Sutka Selimović-Albarawy, bosanskohercegovačka državljanka koja je sinoć evakuirana iz Gaze, izjavila je kako se riječima ne može opisati užas kroz koji su prošli tokom izraelskog bombardiranja Gaze, te kako nisu vjerovali da će preživjeti.

Selimović-Albarawy, koja živi u Gazi posljednje 33 godine, sinoć je evakuirana iz Gaze zajedno s još 35 državljana BiH, a trenutno se nalazi u Kairu, glavnom gradu Egipta.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

„Tokom protekle 33 godine bilo je rata i svašta se dešavalo. Ali ovo sad što se desilo, za ova dva mjeseca, to se ne može opisati riječima. Taj užas i sve što smo preživjeli moja porodica i ja, moja kćerka, moja snaha i moja unučad. Mislili smo da nećemo ostati živi, nismo vjerovali šta se dešava”, kazala je Selimović-Albarawy na snimku koji je Anadolu ustupila Palestinska zajednica u BiH.

Uspjeli su napusiti Gazu zahvaljujući naporima i pomoći Ambasade Bosne i Hercegovine u Egiptu, na čemu su, kako je kazala, veoma zahvalni.

„Hvala Bogu, s našim ambasadorom Sabitom (op.a. Sabit Subašić, ambasador BiH u Egiptu), sa momcima iz Egipta, pomogli su nam kao da smo mi njihova porodica i njihova djeca. Naša Bosna i naša bosanska ambasada bile su naša majka”, kroz suze i vidno potresena rekla je Selimović-Albarawy.

Bh. državljani se trenutno nalaze u hotelu u Kairu.

„Zahvaljujem se državi Katar, koji su nas smjestili u lijep hotel kako bismo malo došli sebi nakon svega što smo preživjeli. Zahvalna sam svima u ime moje porodce”, kazala je Selimović-Albarawy.

Njena kćerka Dalila Albarawy, koja je uspjela napustiti Gazu s četvoro djece, također je zahvalila Ambasadi BiH, te državama Egiptu i Kataru, koje su im pomogle da živi izađu iz Gaze.

Tokom protekle noći iz Pojasa Gaze je uspješno evakuirano 36 osoba iz Bosne i Hercegovine, dok se šest osoba sa liste za evakuiranje nije pojavilo na prelazu Rafah. Bh. državljani su danas oko podne stigli u Kairo u pratnji Sabita Subašića, ambasadora Bosne i Hercegovine u Egiptu.

Spread the love
Scroll to Top