BiH: U toku sanacioni radovi na magistralnom putu Konjic – Jablanica

Kolovoz je mjestimično vlažan, a učestali su i odroni. Stoga iz BIHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla jutros smanjuje vidljivost, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Kolovoz je mjestimično vlažan, a učestali su i odroni. Stoga iz BIHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Do 20. oktobra zbog deminiranja terena, svakog radnog dana od 9 do 15 sati, dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja na magistralnom putu Sarajevo – Trnovo (naselje Krupac – Kupalište).

U toku su sanacioni radovi na magistralnom putu Konjic – Jablanica (u mjestu Paprasko), zbog čega se svakog dana, od 7.30 do 16 sati, saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila, uz postavljene semafore.

Počeli su sanacioni radovi i na magistralnom putu Tuzla – Kalesija, u mjestu Miljanovci. Svakog dana (osim nedjelje) od 8 do 17 sati saobraća se usporeno, jednom trakom.

Na magistralnom putu Semizovac – Olovo – Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim lokacijama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Jablanica – Blidinje, Vitez – Nević Polje i Doboj – Rudanka – Johovac.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Izvor: Super TV/AA
Spread the love
Scroll to Top