BiH: Olujno nevrijeme pričinilo velike štete u Tuzlanskom kantonu

Prve procjene pokazuju da je nastala šteta u iznosu većem od milion KM.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Snažno olujno nevrijeme koje je u srijedu uvečer pogodilo šire područje Tuzlanskog kantona, prema preliminarnim procjenama gradskih i općinskih štabova civilne zaštite, pričinilo je velike štete na privrednim i stambenim objektima.

Olujni vjetar oštetio je krov poslovnog objekta u naselju Miladije u Tuzli kao i dio krova na zgradi Općinskog suda te se već šteta procjenjuje na više od milion KM. Mnogobrojna stabla su oborena, neka su pala na automobile, a zabilježen je i slučaj u Tuzli kada je vjetar podigao kontejner i bacio ga na parkirani automobil što dovoljno govori o snazi nevremena koje je pogodilo Tuzlu i okolinu.

Zbog polomljenih stabala i izlijevanja vode na kolovoz, saobraćaj je bio obustavljen ili se otežano odvijao na više lokacija.

Samo na području Grada Tuzle Profesionalna vatrogasna jedinica imala je 28 intervencija za vrijeme i poslije olujnog nevremena. Također, zbog nestanka električne energije nekoliko naselja je ostalo i bez vodosnabdijevanja.

Odmah nakon olujnog nevremena na teren su izašle ekipe civilne zaštite, vatrogasci, uposlenici komunalnih preduzeća koji su saobraćajnice učinili prohodnim, a od jutros traju radovi na uklanjanju polomljenih stabala u parkovima i alejama.

 

Izvor: Super TV/AA

Spread the love
Scroll to Top