Bećirović: Sedam dana međunarodnoj zajednici da zaustave ubijanje Dejtonskog mirovnog sporazuma

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović izjavio je danas u Sarajevu kako ostavlja sedam dana međunarodnoj zajednici, a posebno svjedocima Dejtonskog mirovnog sporazuma, da zaustave ubijanje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Bećirović je stigao danas na tradicionalno čestitanje bajrama kod reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH Huseina ef. Kavazovića u Upravnoj zgradi Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini, gdje su reisu-l-ulemi Kavazoviću čestitke uputili državni dužnosnici, dužnosnici institucija i ustanova Islamske zajednice, predstavnici političkih stranaka, kulturnih i drugih institucija, diplomatskog kora, te brojne druge ličnosti i građani.

Bećirović je u izjavi novinarima svim muslimanima u Bosni i Hercegovini, regiji i svijetu, čestitao Kurban bajram uz želju da ga provedu u dobrom zdravlju, miru i rahatluku. Potom se osvrnuo na aktuelna dešavanja.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

“Nažalost, moram reći danas, prvi dan Bajrama, u Bosni i Hercegovini dočekujemo u teškim okolnostima. Jučer je NSRS ranila Dejtonski mirovni sporazum, metaforički rečeno od jučer je Dejtonski mirovni sporazum na aparatima“, kazao je Bećirović.

Naglasio je da “međunarodna zajednica i njeni predstavnici imaju priliku da izvrše reanimaciju sporazuma, da ga vrate u život“.

“Kao član Predsjedništva ostavljam sedam dana međunarodnoj zajednici, a posebno svjedocima Dejtonskog mirovnog sporazuma, da zaustave ubijanje Dejtonskog mirovnog sporazuma. Jučerašnjom odlukom NSRS je izvršen najteži udar na Sporazum. Toga moraju biti svjesni svi i u Bosni i Hercegovini, i u međunarodnoj zajednici. Ovo što radi Milorad Dodik i njegovi sljedbenici je velika nesreća i za entitet RS i za državu, ali i regiju. Jedini dobitnik je Putinov režim, toga moraju biti svjesni i na zapadu. Želim upozoriti sve one koji mogu djelovati da je krajnje vrijeme da djeluju, u skladu s Dejtonskim mirovnim sporazumom“, poručio je Bećirović.

Spread the love
Scroll to Top