Svečano u Mostaru: “Crvena noć“ okupila velikane Veleža

 

Svečanosti se odazvalo oko 400 zvanica, a sve je večeras bilo podređeno klubu koji je, kako je poručeno, više od fudbala, i to uz slogan “Sve nas ista ljubav spaja”

 

Prije velikog finala Kupa Bosne i Hercegovine, drugog uzastopnog za Fudbalski klub Velež, u mostarskom klubu su organizirali donatorsku “Crvenu noć”. Svečanosti se odazvalo oko 400 zvanica, a sve je večeras bilo podređeno klubu koji je, kako je poručeno, više od fudbala, i to uz slogan “Sve nas ista ljubav spaja”.

Noć su uveličale brojne legende Veleža, fanovi, prijatelji, poslovni ljudi, osobe iz političkog, kulturnog i javnog života Mostara i Bosne i Hercegovine.

 

“Mnogo mi je drago što smo se okupili. Ovo puno govori o Veležu i Veležovcima. Biti Veležovac je jedan od mojih prvih identiteta. Ne znam da li sam počeo prije da volim fudbal ili Velež. Velež je obilježio moj život. Možda na početku nisam bio svjestan toga. U 14. godini sam ostvario svoj san. Postao sam dio institucije i priče. Potpisao sam dosta ugovora u životu, ali kada sam postao član Veleža to je apsolutno najdraži momenat moje fudbalske karijere. Biti dio tog kolektiva značilo je i veliko samopouzdanje. Što je više vrijeme proticalo, uviđao sam da definitivno najviše dugujem mom Veležu”, rekao je legendarni fudbaler Veleža, Barcelone i Real Sociedada Meho Kodro.

Zadovoljstvo nije skrivao ni prvi čovjek kluba Senad Kevelj, kazavši da je velika stvar na jednom mjestu okupiti velikane bh. fudbala.

 

 

“Velež je nakon silnih problema i nedaća, danas na radost svih nas stabilan klub koji igra u finalu Kupa Bosne i Hercegovine i u prvenstvu se bori za pozicije koje vode ka Evropi. Zahvalan sam svim gostima večeras, a i ovaj skup je još jedan dokaz koliko je Velež istinski veliki”, kazao je Kevelj.

Prihod od “Crvene noći“ će dobro doći Fudbalskom klubu Velež, bez obzira što je već nekoliko godina finansijski stabilan.

Spread the love
Scroll to Top