Sutra u Sarajevu počinje memorijalni bokserski turnir “Mustafa Hajrulahović – Talijan”

U Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine sutra u 16 časova svečano će biti otvoren 21. memorijalni bokserski turnir “Mustafa Hajrulahović – Talijan”, na kojem će učestvovati više od 150 takmičara iz 21 zemlje, javlja Anadolu.

Mirza Ahmetović, član organizacionog odbora, na konferenciji za novinare u Sarajevu rekao je da će turnir u organizaciji Bokserskog kluba “Zlatni ljiljani” sutra biti otvoren u hotelu “Hills”.

Govoreći o Mustafi Hajrulahoviću – Talijanu Ahmetović je rekao:

“Njegova uloga u odbrani Sarajeva i naše domovine u svakom smislu je bila neprocjenjiva. Organizovanjem ovog turnira mi svakako čuvamo uspomenu na Mustafa Hajrulahović-Talijana, njegov lik i djelo i patriotizam iskazan u najtežim trenucima za ovu zemlju.”

Osim zemalja regiona, kao što su Hrvatska, Slovenija, Srbija, Sjeverna Makedonija, na turniru će učestvovati i sportisti iz Avganistana, Albanije, Austrije, Bahreina, Njemačke, Irana, Iraka i drugih zemalja.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

“Nadam se da će naši predstavnici, bokseri BiH ove godine uspjeti osvojiti neki od pehara, jer vjerujte, druge države zaista šalju na turnir sve prvake u svim kategorijama, rade daleko više od nas. Svjedoci ste kod nas kako u kojoj je fazi, da nemamo ni zakona, ali mi se borimo idemo dalje, i nadam se naredni 22. i 23. turnir, dok budemo mogli i budemo živi i zdravi mi ćemo organizovati ovaj međunarodni turnir da se ne zaboravi ni lik ni djelo našeg prvog predsjednika bokserskog kluba ‘Zlatni ljiljani’ generala Mustafe Hajrulahovića – Talijana”, rekao je Šerif Bečić, član organizacionog odbora.

Adnan Pašić, direktor turnira, rekao je da je Evropska bokserska asocijacija turnir uvrstila u zvanični kalendar takmičenja sa najvećim A rejtingom.

“Očekujemo veoma kvalitetan program borbi koje će se održati u četiri takmičarska dana”, rekao je Pašić i dodao da će finale biti održano u subotu, 9. septembra u 18 časova.

Prema njegovim riječima na prethodnim turnirima su bili mnogi evropski i svjetski pravci, osvajači medalja na međunarodnim takmičenjima, tako da očekuju veoma kvalitetan program tokom takmičarskih dana.

Haris Fazlagić, direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo, rekao je da se nada da će se takmičari i njihovi timovi sa najboljim utiscima vratiti u svoje zemlje i biti ambasadori Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Spread the love
Scroll to Top