Reprezentativci BiH trenirali na ”Grbavici”: Portugalcima želimo zagorčati život

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine obavili su trening na stadionu ”Grbavica” u Sarajevu prije večerašnjeg, ranije otkazanog leta, za Lisabon gdje će sutra igrati utakmicu kvalifikacija za UEFA EURO 2024 protiv favorizovanog Portugala.

Bila je to posljednja provjera izabranika selektora Faruka Hadžibegića uoči važnog duela, odnosno na stadionu ”Luz”, gdje će se sutra igrati meč, večeras neće biti u mogućnosti trenirati radi kvara na avionu kojim su jutros trebali putovati u portugalsku prijestolnicu.

minhen kairo umra dec 2023 web
Banner Zux-4 Kalesija
1logo
A&M DIZAJN WEB BANER
NOVA LUKAVAC BANER ZA WEB
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

”Nemam vremena da plačem. Situacija je takva kakva jeste, nije bilo planirano… Došli smo u situaciju koja nije najbolja za pripremu, ali bitno je da se našlo rješenje i nadam se da nam ovo neće poremetiti plan za utakmicu”, rekao je Hadžibegić pred trening na ”Grbavici”, istakavši kako uoči ”sudara” s Portugalcima ima jednu dilemu oko početnog sastava, vezanu za lakšu povredu Benjamina Tahirovića:

”Momci su radili izvanredno, perfektno i ponosan sam na njih. Nadam da ćemo sutra zbog toga ostvariti dobar rezultat. Oni (Portugalci, op.a.) su svjesni vrijednosti svih reprezentacija i svojih kvaliteta i diplomatski su korektni pa vele ‘oni će nam napraviti problem’. Imamo želju i mogućnost da im zakomplikujemo život. Ipak, radi se o Portugalu koji je bio evropski prvak. Teška utakmica. Na nama je da i njima napravimo tešku utakmicu. Ne bi se bavio njima. Moramo ih respektovati, kad dođemo na njihov nivo bit će drugačije. Kod nas je zadnja faza smjene generacije. Imamo mladu ekipu puna talenta i želje, a fali nam vremena i međunarodnog iskustva. Međutim, ova mlada ekipa mora da traži rezultat i nas rezultat interesuje. Bit će i sreće koja će odlučivati. Nadam se da će biti na našoj strani.”

O otkazivanju leta nešto ranije oglasili su se iz Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH).

„Do otkazivanja polaska naše reprezentacije u planiranom vremenu za Portugal je došlo zbog tehničkog kvara na avionu operatera koji je trebao prevesti ekipu do Lisabona. Kvar se nije mogao otkloniti u roku od nekoliko sati, tako da sada očekujemo dolazak drugog aviona. Zvanični organizator putovanja naše ‘A’ reprezentacije je agencija “Centrotours” d.d. Sarajevo, dugogodišnji partner N/FS BiH. Mislim da ćemo nakon ovoga današnjeg događaja morati ozbiljno redefinisati dalje aktivnosti”, rekao je v.d. generalnog sekretara N/FS BiH Adnan Džemidžić, dodavši:

”N/FS BiH je sa svoje strane ispunio sve ugovorne obaveze, ali nije mogao uticati na izbor avio kompanije za čarter let. To je stvar koja je ostavljena na dispoziciji našem organizatoru putovanja. Stoga smo danas morali uložiti dodatne napore, organizovati smještaj naših reprezentativaca u Sarajevu do novog termina polaska. Savez je igračima omogućio adekvatne uslove za neplanirani ostanak u gradu, a koji su nastali uslijed otkazivanja leta. Nakon odmora u hotelu, naši reprezentativci će obaviti trening. Prema posljednjim informacijama, novi termin polaska za Portugal je u 19.30 sati.“

Utakmica trećeg kola grupe ”J” kvalifikacija za UEFA EURO 2024 igra se sutra, 17. juna, na stadionu ”Luz” u Lisabonu sa početkom u 20.45 sati.

Poslije dva odigrana kola u grupi ”J” prvi je Portugal sa maksimalnih šest bodova. Slijede Slovačka sa četiri, Bosna i Hercegovina i Island imaju po tri, Luksemburg jedan, dok je Lihtenštajn bez bodova.

 

Izvor: Super TV/Anadolija

Spread the love
Scroll to Top