Malešići: Završena “Liga mahala” u futsalu 

U Malešićima kod Gračanice uspješno realizovana jedanaesta po redu “Liga mahala” u futsalu. Ove godine manifestacija je poprimila i humanitarni karakter.

Bajramska_akademija_Bec_TV (1)
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Svake godine u Malešićima kod Gračanice mještani odmjeravaju snagu u nogometnim vještinama. Uglavnom učešće u takmičarskom dijelu uzimaju nogometaši iz Malešića i to svako za svoju mahalu.

“Turnir je pokrenut sada već davne 2009. godine. To je bila moja ideja. Imali smo prekid tokom pandemije, a onda smo se ponovo pokrenuli. Manifestaciju tokom sedam dana posjeti oko deset hiljada ljudi, sve protekne mirno i bez svađe. Zbog ovog turnira skratim boravak na moru kako bi prisustvovao i dao svoje učešće u organizaciji”, kaže za Super TV Šefik Mujkić predsjednik organizacionog odbora.
Tokom turnira realizovana je humanitarna akcija za liječenje Ramiza Bešića iz Babića i tom prilikom prikupljeno je oko 3000 KM.
Pred finalnu utakmicu veterani MZ Malešći i veterani MZ Babići odigrali su revijalnu utakmicu. Veterani su tom prilikom dokazali da su još uvijek u dobroj sportskoj formi.

Ove godine prvo mjesto osvojila je ekipa “Kamenik”, drugo mjesto pripalo je ekipi “Hamzići”, dok je trećeplasirana ekipa “Mujkići”.

Za najboljeg igrača proglašen je Refik Refko Kalesić, a titulu najboljeg strijelca dobio je Albin Brkičević Žule.

 

Spread the love
Scroll to Top