Kvalifikacije za EURO 2024 u rukometu: Bosna i Hercegovina pobijedila Sloveniju u Cazinu

 

Uz ogromnu podršku navijača u Cazinu u Bosni i Hercegovini rukometaši reprezentacije BiH uspjeli su pobijediti Sloveniju u utakmici petog kola grupe 7 kvalifikacija za EURO 2024.

Konačni rezultat utakmice koja je donijela dva boda reprezentaciji Bosne i Hercegovine i dovela je na korak do plasmana na prvenstvo Evrope bio je 27:26.

Većinu utakmice rezultat je bio izjednačen, pa je prvi dio završio rezultatom 15:15. Tokom većine drugog dijela meča reprezentacija Slovenije je prva dolazila do gola prednosti, što su bh. reprezentativci to brzo stizali.

Minut i po do kraja bh. reprezentativci su postigli 26. gol i bili u prednosti u odnosu na Sloveniju, a iako je Slovenija odmah izjednačila BiH je ponovo postigla gol prednosti 27:26 što Slovenci nisu mogli stići.

Najuspješniji strijelci u reprezentaciji BiH bili su Senjamin Burić i Vlado Draganić koji su imali po sedam i šest golova, dok su u slovenačkoj reprezentaciji najviše golova imali Domen Novak i Rok Ovnicek, šest i pet.

Poredak u grupi 7: Slovenija 8 bodova, BiH 6, Crna Gora 4, Kosovo 0. U toku je utakmica Crne Gore i Kosova, a u posljednjem kolu 30. aprila sastaće se: Crna Gora – BiH i Slovenija – Kosovo.

Plasman na EURO 2024. godine osiguraće po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake od osam kvalifikacionih grupa te četiri najbolje trećeplasirane selekcije. Mjesto su već osigurali domaćin Njemačka, te Švedska, Španija i Danska, tri najbolje plasirane selekcije sa posljednjeg Evropskog prvenstva.

Spread the love
Scroll to Top